Voor de ontwikkeling van onze leerlingen is onderwijs en behandeling van even groot belang. Een nauwe samenwerking en interdisciplinaire afstemming tussen onderwijs en behandeling is essentieel. Vrijwel alle leerlingen komen in aanmerking voor revalidatie dagbehandeling en hebben onder schooltijd therapie. De therapeuten richten zich in hun behandelingen op het optimaal ontwikkelen en functioneren van de leerling in zijn school- en woonsituatie.

De verschillende disciplines die we kunnen inzetten zijn:
•    Fysiotherapie;
•    Ergotherapie;
•    Logopedie;
•    Maatschappelijk werk;
•    Orthopedagogiek;
•    Bewegingsagogiek.

Ouders van leerlingen kunnen bij vragen of bijzonderheden contact opnemen met de behandelaars van hun kind of met één van de zorgcoördinatoren. Vanuit Sophia Revalidatie is dit Mariska Schrijer  (015-2780360)Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ). Vanuit de MMS is dit Marijke de Roos (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Minimaal éénmaal per jaar vindt een revalidatieplanbespreking (RPB) plaats. Vooraf wordt door alle betrokkenen gerapporteerd. Tijdens het RPB wordt de ontwikkeling van de leerling  besproken met ouders, revalidatiearts en het betrokken onderwijs- en behandelteam. Ook wordt hier  de algehele hoofddoelstelling voor de leerling voor de komende periode bepaald.

Eindverantwoordelijke revalidatiearts is:
(Riekje) H.E. Kattenbusch.  Zij is werkzaam op maandag tot en met donderdag. Voor spoedgevallen is er op vrijdag wel altijd een waarnemend collega revalidatiearts aanwezig.

Rol-o-theek

De Rol-o-theek van Sophia Revalidatie biedt de gelegenheid om rollend materiaal en enkele andere hulpmiddelen te lenen, zoals een speciale wandelwagen, een aangepaste fiets of een aangepast autozitje. Het materiaal is drie maanden te leen om het uit te proberen. Ouders/verzorgers van onze leerlingen kunnen daarvoor contact opnemen met de behandelende fysiotherapeut en/of ergotherapeut.

winter.jpg