mmschool-nieuws.png

 

Nieuwsoverzicht

 • Bereikbaarheid gedurende zomervakantie 08-07-2018

  Gedurende de zomervakantie is de school via de e-mail als volgt bereikbaar:

  De weken van 16 tot 30 juli:                Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  De weken van 30 juli t/m 13 augustus:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  De weken van 13 t/m 23 augustus:      Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   
 • Eindejaarsfeest in de jungle 12-07-2018

  Midden in de jungle werd afscheid genomen van de schoolverlaters. Met muziek, dans, film en diverse optredens in een zaal vol met ouders, collega's enz. was het een feestelijke gebeurtenis. Ook de afscheidnemende Ben werd nog even op het podium gezet en voor hem werd een dans opgevoerd door het vso-personeel.

  Lees meer...  
 • Kinderen nemen afscheid van juf Corry 11-07-2018

  De laatste werkdag van juf Corry werd een dag van afscheid nemen. 's Morgens begonnen de kinderen met een fotospeurtocht door de school en de speeltuin. Vervolgens hebben de kinderen heerlijk gesmuld van door hen zelf versierde cakejes. Er werden allerlei spelletjes gedaan en ook hebben de kinderen hun zelf verzonnen lied gezongen voor juf Corry .... tissuemomentje!
  Juf Corry tracteerde op patat met een snack, erg lekker en gezellig.

  Lees meer...  
 • Volop oranje tijdens feestelijke Koningsspelen 23-04-2018

  Kinderen, oranje gekleed of in de kleuren rood-wit-blauw, volgden een aantal clinics in o.a. de sportzalen, fysioruimtes en op het Schmidtplein.
  Meedoen aan Zumba, voetballen, volleyballen, boogschieten, knutselen, gezelschapsspelletjes, muziek maken enz. echt teveel om op te noemen!

  Lees meer...  
 • Zomerse temperaturen tijdens schoolreis naar Blijdorp en Plaswijckpark 30-04-2018

  Wat een stralend, zomers weer tijdens de schoolreisjes. Terwijl een aantal groepen kinderen zich vermaakten bij de (wilde) dieren van Blijdorp, speelden de anderen in de speeltuin of op de skelters in Plaswijckpark, beiden in Rotterdam. Er was veel te zien en te doen in beide parken, de kinderen hadden het er maar druk mee.
  Er werd even tijd vrijgemaakt om een patatje te eten en iets te drinken om daarna weer enthousiast naar de dieren, speeltuin/skelters te gaan.

  Lees meer...  
 • DJ Benno&Antonio zorgen voor veel beweging tijdens disco! 17-04-2018

  Horsend, springend,  zingend, kletsend of gewoon stilstaan....er gebeurde van alles tijdens de disco, onder de muzikale leiding van DJ. Benno&Antonio. De disco werd druk bezocht door onze leerlingen, waarvan ook vriendjes/vriendinnetjes meekwamen. Ook veel oud-leerlingen, die op bezoek kwamen bij de disco, die elkaar weer tegen kwamen en het erg leuk vonden hun juf/meester weer te zien. Dat was natuurlijk wederzijds..."hoe gaat het met je en wat doe je tegenwoordig"....leuke, enthousiaste ontmoetingen.

  Lees meer...  
 • Genieten tijdens een gezellige paaslunch 06-04-2018

  Voor het Paasweekend hebben de kinderen genoten van een heerlijke paaslunch. Op het Schmidtplein....mooi versierde tafels....veel lekkers, zoals paasbroodjes, eitjes, krentenbolletjes enz. en een rondhuppelende paashaas, die chocolade-eitjes uitdeelde.

  Lees meer...  
 • Leerlingen VSO treden op als dj 09-03-2018

  Op mooie posters werd het optreden van de dj-leerlingen aangekondigd, iedereen mocht komen kijken. En gezien de grote drukte, waren alle groepen aanwezig. Groep 7 van de Rembrandtschool was ook aanwezig. De toeschouwers konden niet blijven zitten, toen de dj's hun muziek lieten horen, was het springen, dansen en meezingen.

  Lees meer...  
 • Workshop met dj Robin 09-03-2018

  Wat hebben de kinderen van het VSO genoten van de workshop muziek maken. Onder begeleiding van dj Robin hebben zij een aantal weken achtereen geleerd hoe zij muziek kunnen maken. Dj Robin deed het voor en de kinderen mochten vervolgens zelf aan de slag met hun muziek....allerlei ritmes, hard, zacht, snel en dan weer langzaam, heel gevarieerd.

  Lees meer...  
 • Carnaval met prinses Angel 14-02-2018

  Vrolijk, zingend en verkleed kwamen vele kinderen vrijdag op school........vandaag is het Carnaval!!
  In de ochtend hebben de kinderen van de jongste groepen Carnaval gevierd, gezellig hossend op de muziek van de dj, sommige kinderen kregen er geen genoeg van. Helaas aan alles komt een eind en gingen de kinderen, na een drankje en een hapje, om half 1 naar huis.
  's Middags kwam er hoog bezoek op school, de Prins van Delft en zijn gemaal naar school. Onder de vrolijke noten van "t Zooitje", werden

  Lees meer...  
 • Vacatures invalleerkrachten en -klassenassistenten 30-01-2018

  Wij zijn op zoek naar:

  - invalleerkrachten
  - invalklassenassistenten

  Lees meer...  
 • Nieuw tenue personeel Het Smulplein 17-12-2017

  Twee keer in de maand, een keer op dinsdag en een keer op donderdag, is er Het Smulplein. VSO-leerlingen verzorgen tijdens de pauze een heerlijk broodje voor de medewerkers. Dit doen zij al een aantal jaren en sinds het laatste Smulplein toonden zij hun nieuwe tenue, een mooi t-shirt en een schort met opdruk, allemaal hetzelfde.

  Lees meer...  
 • Gewonnen Sint en Piet pronken op het podium! 11-12-2017

  Sint en Piet, gemaakt van ballonnen, stonden prachtig te pronken op het podium tijdens het Sinterklaasfeest.
  Feestartikelenhuis Funny's uit Delft deed een oproep aan scholen, die deze Sint en Piet graag wilden hebben. Medewerkers van diverse scholen, waaronder de Maurice Maeterlinckschool, reageerden massaal.Uiteindelijk vonden Sint en Piet een ereplek op het podium in de Maurice Maeterlinckschool.

  Lees meer...  
 • Sinterklaas op bezoek 05-12-2017

  Oh, Oh, wat was het weer spannend....het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. Zowel jong als oud zaten op het puntje van hun stoel. Op de accordeonmuziek werden liedjes gezongen en hier en daar werd gedanst. En ja hoor, daar kwam de Sint....in een rolstoel!! Sint was van zijn fiets gevallen en had een zeer been. Met hulp van zijn pieten, werd Sint in zijn stoel. Natuurlijk was de Sint weer blij om de kinderen van de Maurice Maeterlinckschool te zien en had voor elk kind iets leuks meegenomen. 
  ZIngend, dansend en springend was het een heel gezellige ochtend.

  Lees meer...  
 • Spannende verkiezing Raad van Elf 17-11-2017

  Het was weer spannend, de verkiezing van de Raad van Elf. Eén voor één werden de namen van de nieuwe leden van de Raad van Elf door Thea uit de doos getrokken. Veel kinderen zaten op het puntje van hun stoel....."ben ik het....nee, jammer!!" Of "YES...eindelijk zit ik in de Raad!".
  Hoogtepunt van de verkiezing was het bekend maken van de Prins of Prinses. Het werd Prinses Angel..... Angel was natuurlijk heel erg blij en trots, dat ze gekozen is en dat zij met haar Raad van Elf in februari voorop mag in de stoet tijdens het Carnaval. Alaaf, alaaf, alaaf.....

  Lees meer...  
 • Vacature invalklassenassistenten 13-06-2017

  Wij zijn op zoek naar invalklassenassistenten.

  U kunt uw mail met bijgevoegde CV sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   
 • Drie rolstoelen van de Johan Cruijff Foundation 13-06-2017

  De Maurice Maeterlinckschool heeft drie mooie nieuwe rolstoelen mogen ontvangen van de Johan Cruijff Foundation.
  De rolstoelen zijn op feestelijke wijze, in het bijzijn van de kinderen, overhandigd.

  Lees meer...  
 • Vele activiteiten tijdens druk bezocht, zonnig Lentefeest 17-05-2017

  Het was wederom prachtig, zonnig weer tijdens het Lentefeest. Het Lentefeest, om het jaar georganiseerd, had als thema "Kermis" en werd druk bezocht door de eigen leerlingen met hun vader, moeder, broertje(s), zusje(s), opa en/of oma. De kinderen namen met hun deelnemerskaart deel aan de vele activiteiten, zoals springen op het luchtkussen, schminken en knutselen, schieten in de schiettent, hard met de hamer slaan bij "de Kop van Jut", marshmallow roosteren, enz.
  De kinderen genoten van de vele lekkernijen, zoals een suikerspin, ijsje en poffertjes.

  Lees meer...  
 • Goed verzorgde Paaslunch 18-04-2017

  Voor het paasweekend hebben de kinderen genoten van een heerlijke paaslunch. Een paasbroodje, witte bolletjes, allerlei beleg, een eitje, chocomel ..... er was volop keus voor iedereen.

  En natuurlijk kwam de paashaas ook nog op een bezoek met een volle mand chocolade eieren. Kortom....er werd volop gesmuld. Dit alles wederom goed verzorgd door Thea.

  Lees meer...  
 • Schrijfster Vivian den Hollander op bezoek 12-04-2017

  Een aantal groepen hebben bezoek gehad van de schrijfster Vivian den Hollander. Vooraf hebben de kinderen een aantal boeken van haar gelezen, zodat zij op de hoogte waren waar Vivian zoal over schrijft. Vol enthousiasme reageerden de kinderen op haar bezoek, vertelden welke boeken zij gelezen hadden van haar en stelden allerlei vragen.

  Lees meer...
mmschool-2014-03.jpg

Zoeken