mmschool-nieuws.png

 

Nieuwsoverzicht

 • Nieuw tenue personeel Het Smulplein 17-12-2017

  Twee keer in de maand, een keer op dinsdag en een keer op donderdag, is er Het Smulplein. VSO-leerlingen verzorgen tijdens de pauze een heerlijk broodje voor de medewerkers. Dit doen zij al een aantal jaren en sinds het laatste Smulplein toonden zij hun nieuwe tenue, een mooi t-shirt en een schort met opdruk, allemaal hetzelfde.

  Lees meer...  
 • Gewonnen Sint en Piet pronken op het podium! 11-12-2017

  Sint en Piet, gemaakt van ballonnen, stonden prachtig te pronken op het podium tijdens het Sinterklaasfeest.
  Feestartikelenhuis Funny's uit Delft deed een oproep aan scholen, die deze Sint en Piet graag wilden hebben. Medewerkers van diverse scholen, waaronder de Maurice Maeterlinckschool, reageerden massaal.Uiteindelijk vonden Sint en Piet een ereplek op het podium in de Maurice Maeterlinckschool.

  Lees meer...  
 • Sinterklaas op bezoek 05-12-2017

  Oh, Oh, wat was het weer spannend....het bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten. Zowel jong als oud zaten op het puntje van hun stoel. Op de accordeonmuziek werden liedjes gezongen en hier en daar werd gedanst. En ja hoor, daar kwam de Sint....in een rolstoel!! Sint was van zijn fiets gevallen en had een zeer been. Met hulp van zijn pieten, werd Sint in zijn stoel. Natuurlijk was de Sint weer blij om de kinderen van de Maurice Maeterlinckschool te zien en had voor elk kind iets leuks meegenomen. 
  ZIngend, dansend en springend was het een heel gezellige ochtend.

  Lees meer...  
 • Spannende verkiezing Raad van Elf 17-11-2017

  Het was weer spannend, de verkiezing van de Raad van Elf. Eén voor één werden de namen van de nieuwe leden van de Raad van Elf door Thea uit de doos getrokken. Veel kinderen zaten op het puntje van hun stoel....."ben ik het....nee, jammer!!" Of "YES...eindelijk zit ik in de Raad!".
  Hoogtepunt van de verkiezing was het bekend maken van de Prins of Prinses. Het werd Prinses Angel..... Angel was natuurlijk heel erg blij en trots, dat ze gekozen is en dat zij met haar Raad van Elf in februari voorop mag in de stoet tijdens het Carnaval. Alaaf, alaaf, alaaf.....

  Lees meer...  
 • Vacature invalklassenassistenten 13-06-2017

  Wij zijn op zoek naar invalklassenassistenten.

  U kunt uw mail met bijgevoegde CV sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

   
 • Drie rolstoelen van de Johan Cruijff Foundation 13-06-2017

  De Maurice Maeterlinckschool heeft drie mooie nieuwe rolstoelen mogen ontvangen van de Johan Cruijff Foundation.
  De rolstoelen zijn op feestelijke wijze, in het bijzijn van de kinderen, overhandigd.

  Lees meer...  
 • Vele activiteiten tijdens druk bezocht, zonnig Lentefeest 17-05-2017

  Het was wederom prachtig, zonnig weer tijdens het Lentefeest. Het Lentefeest, om het jaar georganiseerd, had als thema "Kermis" en werd druk bezocht door de eigen leerlingen met hun vader, moeder, broertje(s), zusje(s), opa en/of oma. De kinderen namen met hun deelnemerskaart deel aan de vele activiteiten, zoals springen op het luchtkussen, schminken en knutselen, schieten in de schiettent, hard met de hamer slaan bij "de Kop van Jut", marshmallow roosteren, enz.
  De kinderen genoten van de vele lekkernijen, zoals een suikerspin, ijsje en poffertjes.

  Lees meer...  
 • Goed verzorgde Paaslunch 18-04-2017

  Voor het paasweekend hebben de kinderen genoten van een heerlijke paaslunch. Een paasbroodje, witte bolletjes, allerlei beleg, een eitje, chocomel ..... er was volop keus voor iedereen.

  En natuurlijk kwam de paashaas ook nog op een bezoek met een volle mand chocolade eieren. Kortom....er werd volop gesmuld. Dit alles wederom goed verzorgd door Thea.

  Lees meer...  
 • Schrijfster Vivian den Hollander op bezoek 12-04-2017

  Een aantal groepen hebben bezoek gehad van de schrijfster Vivian den Hollander. Vooraf hebben de kinderen een aantal boeken van haar gelezen, zodat zij op de hoogte waren waar Vivian zoal over schrijft. Vol enthousiasme reageerden de kinderen op haar bezoek, vertelden welke boeken zij gelezen hadden van haar en stelden allerlei vragen.

  Lees meer...  
 • VSO leerlingen planten nieuwe plantjes in moestuin 10-04-2017

  Nieuwe grond, nieuwe plantjes, alles staat er weer netjes bij. De leeringen van het VSO zijn er druk mee geweest.

  Lees meer...  
 • Onthulling nieuwe naam kinderboerderij 29-03-2017

  Met z'n allen naar de kinderboerderij voor de onthulling van de nieuwe naam. De leerlingen van het VSO hebben de kinderboerderij netjes opgeknapt en daar waar nodig voorzien van een likje verf. Een mooi naambord met de nieuwe naam was verstopt achter een laken.

  Lees meer...  
 • Kapitein Bonkepoot en zijn piraten tijdens voorstelling groep 7 29-03-2017

  Het jaarlijks optreden van groep 7 van de Rembrandtschool was wederom een groot succes. Deze keer kwam tijdens de voorstelling Kapitein Bonkepoot met zijn piraten op bezoek. Varend op een groot schip, waren zij op zoek naar de schat voor de koning. De piraten moesten hard werken op een zee vol gevaren.....

  Lees meer...  
 • Even helemaal los tijdens Carnaval 13-03-2017

  Eindelijk was het zover....vrijdag 24 februari ..... Carnaval. Onder de vrolijke noten van "het Zooitje", bewoog een lange slinger feestende kinderen zich naar het Schmidtplein. Verkleed als ridder, agent, prins/prinses, fee, heks of wat dan ook, vierden de kinderen feest. Voorop gingen de Delftse Prins met zijn gevolg en de Raad van Elf van school.

  Lees meer...  
 • Schoolplan tot en met 2020 gereed 09-01-2017

  ‘Maurice Maeterlinckschool bouwt aan talent!’ is de titel van ons schoolplan voor de komende jaren. We beschrijven hierin onze ambities en doelstellingen richting 2020. Met dit plan sturen we op de ontwikkelingen en laten we zien dat we een lerende organisatie zijn. Een organisatie die bouwt, met een sterk fundament en een duidelijke visie op de toekomst. Lees meer...  

 • Kwaliteitskeurmerk voor speciaal onderwijs RESPONZ 19-12-2016

  Het Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs (LECSO) reikte op 13 december de Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs uit aan Stichting RESPONZ, met scholen voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs in Den Haag, Delft en Zoetermeer. Het is de eerste onderwijsstichting voor gehandicapte en langdurig zieke leerlingen die dit keurmerk behaalt. De certficeerder vond het opvallend dat RESPONZ met leerlingen met zulke complexe behoeften zo opbrengstgericht kan werken. De scholen laten zien dat iedereen recht heeft op onderwijs.

  Lees meer...  
 • Keurmerk EKEP voor Maurice Maeterlinckschool en Sophia Revalidatie afd. Kinderen Delft. 29-11-2016

  In de eerste week van november is bekendgemaakt dat de Maurice Maeterlinckschool en Sophia Revalidatie afd. kinderen Delft het keurmerk EKEP verdient. Een mooi moment dat aansluit op het behalen van het CIIO-Certificaat waarmee Responz voldoet aan de KSO-norm ( Kwaliteit Speciaal Onderwijs) en het HKZ-certificaat (medisch specialistische revalidatiezorg). Verschillende medewerkers van de school en van Sophia Revalidatie Delft en ouders hebben een vragenlijst ingevuld rond EKEP, dat staat voor Eén Kind Eén Plan. De vragenlijst was bedoeld als nulmeting om te bepalen of wij voor het landelijk keurmerk in aanmerking komen. Ja dus, een prachtig resultaat!

  Lees meer...  
 • De Raad van Elluf is gekozen en ziet uit naar het grote Carnavalsfeest. 30-11-2016

  Sommige kinderen met een ietwat gespannen gezichtje en een beetje zenuwachtig ......"zal ik gekozen worden voor in de Raad van Elluf" ging het vast door de hoofdjes heen! Thea trok 11 namen van kinderen uit "de hoge hoed", die in de Raad van Elluf mochten....spannend!
  Eén voor één werden ze bekend, uiteindelijk werden het: 

  Lees meer...  
 • Uitstapje "overleven in de natuur"! 01-11-2016

  Op donderdag 27 oktober zijn de leerlingen van VSO2 naar Boerderij Buytendelft geweest voor een excursie. Zij hebben geleerd hoe je kunt overleven in de natuur.
  Met elkaar hebben zij besproken wat het belangrijkste is, wanneer je in de natuur moet zien te overleven:

  Lees meer...  
 • Bakken met appels uit onze eigen appelboom! 23-10-2016

  Misschien heeft u het al gehoord van uw kind, wij willen u niet de foto's en een klein verhaaltje onthouden over onze mooie appelboom.
  5 Jaar geleden hebben de leerlingen van de VSO uitstroomgroep een klein appelboompje gekocht en met elkaar geplant, buiten achter het hockeyveldje.
  Na 2 jaar kwamen voorzichtig de eerste appeltjes aan de boom.
  Dit jaar is de oogst echt enorm, er hingen namelijk ruim 60 appels in de boom. Eindelijk konden we allemaal genieten van deze appels.

  Lees meer...  
 • Kinderen T5 en T6 bezoeken Camping Lantefant 10-10-2016

  Het speellokaal in de Rembrandtschool is tijdelijk omgetoverd in een kinderparadijs, Camping Lantefant. Een prachtige camping met tentjes, een zwembad, een ijskraam, een hangmat, een kampvuurtje en nog veel meer. De kinderen kunnen hier uitrusten in de tentjes, vissen, varen, picknicken, barbecueën, koken op het vuurtje of even een kaartje schrijven voor het thuisfront.

  Lees meer...
mmschool-2014-22.jpg

Zoeken