Wijzig tekstgrootte

Steun aan onderwijsproject Tunesië

Sinds 1992 steunt de Maurice Maeterlinckschool een onderwijsproject voor meervoudig gehandicapte kinderen in de regio El Kef in Tunesië. Met de Stichting Les Oiseaux Bleus te Delft hebben we het nieuwe centrum El Wifek gebouwd en streven naar kennisuitwisseling met het onderwijsteam in Tunesië. Telkens ontwikkelen we nieuwe projecten waarvoor uiteraard geld nodig is.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de inrichting van een aangekocht stuk landbouwgrond in de buurt van de school. Hier kunnen bijvoorbeeld groenten verbouwd worden, waarvan de bijdrage ten goede komt aan de school. De plannen voor een multifunctionele schuur liggen op de tekentafel. In de schuur komt een plek voor de schapen, voor landbouwapparatuur en kan een instructieruimte komen voor de leerlingen. Er is inmiddels al geld van sponsors binnen, maar nog niet voldoende.  

Indien u een bijdrage wilt doen, kan dit op bankrekening 30306 t.n.v. Stichting Les Oiseaux te Delft. Elk gebaar is welkom.

Ieder schooljaar organiseren wij daarnaast samen met onze leerlingen een sponsoractiviteit ten bate van Stichting Les Oiseaux Bleus. Dit jaar gaan we ons richten op de aanschaf van een tractor. 

Wilt u meer weten over dit project? Informatie vindt u op www.lesoiseauxbleus.org.

 

 

mmschool-2014-19.jpg

Zoeken